Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> φυσικη ιστορια: Μελία

φυσικη ιστορια

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2007

Μελία




Αυτη ειναι η Μελία αγαπητοι μου...ενα δεντρο που σε πολλα μερη ονομαζεται βρωμοδεντρο!Αυτο το βρωμοδεντρο λοιπον παραγει μια ουσια που λειτουργει ως εντομοαπωθητικο,την αζαδραχτινη.Η ιδια ουσια παραγεται απο το neem φυτο συγγενες της μελίας.Η διαφορα ειναι οτι η μελία το παραγει σε μικροτερες ποσοτητες,τη δουλεια του παντως την κανει και μαλιστα χωρις τις ευλογιες των πολυεθνικων εταιρειων που απομυζουν τον αγροτη και καταστρεφουν το περιβαλλον.Μη φανταστειτε φυσικα οτι δεν εχουν απλωσει τα αρπακτικα νυχια τους μεχρι εκει,σιγα μην εχαναν.Το χρησιμοποιουν κανονικα πουλωντας το σαν οικολογικο φαρμακο,πλασαροντας τις δηθεν οικολογικες ανησυχιες τους.Απλα,το θεμα μας ειναι οτι ΔΕΝ τους εχουμε αναγκη γιατι αυτα τα δεντρακια υπαρχουν ΠΑΝΤΟΥ και το μονο που χρειαζεται ειναι να μαζεψουμε αρκετα φυλλαρακια και να τα μουλιασουμε σε νερο και να ψεκασουμε με το υγρο αυτο τα φυτα μας.αααααααυταααααα :-)
posted by Εύα at 1:46 μ.μ.

9 Comments:

σματς, σματς ευάκι, you're a darling :)


άσε που την είπα μελιά και έγινα ρόμβα :P

10:06 π.μ.  

Το βρωμόδεντρο λέγεται Aείλανθος (Ailanthus altissima)

H Μελία λέγεται Melia azedarach

Είναι διαφορετικά δέντρα .Στη φωτογραφία είναι η Μελία.

ΜΑΡΙΑ

4:09 μ.μ.  

Δυστυχώς στην Αθήνα τα δέντρα
που φυτρώνουν παντού
και μεγαλώνουν γρήγορα είναι
τα βρωμόδεντρα- αείλανθοι.

10:59 μ.μ.  

δεν μπορω να καταλαβω το δεντρο ευχαριστω

3:50 μ.μ.  

Η Μελια ειναι γνωστο καλλωπιστικο δεντρο με ομορφα μπλε ανθη πολυ διαδεδομενο σε παρκα και αυλες. Αυτο που εσεις αποκαλειτε βρωμοδεντρο ειναι αλλο φυτο και καμμια σχεση δεν εχει με την ομορφη Μελια.Η Μελια εχει αρωματικα ανθη και οι καρποι της ειναι τροφη για πολλα πουλια κυριως κατα τη χειμερινη περιοδο.Πολλοι παρατηρητες πουλιων το γνωριζουν αυτο και φυτευουν Μελιες για να τα προσελκυουν.

7:59 μ.μ.  

Η Μελία ( Μelia azedarach ) Φυλλοβόλο Καλλωπιστικό δέντρο λέγεται και Ψευδοπασχαλιά επειδή τα άνθη της, σε χρώμα λιλά,μοιάζουν με της πασχαλιάς.Ο Αείλανθος (Ailanthus altissima),Bρωμόδενδρο, λέγετα έτσι λόγω της δυσοσμίας των φύλλων του,τα οποία μοιάζουν με τα φύλλα της Καρυδιάς, γι ' αυτό και το λένε και Βρωμοκαρυδιά.

7:50 μ.μ.  

Η Μελία ( Μelia azedarach ) Φυλλοβόλο Καλλωπιστικό δέντρο λέγεται και Ψευδοπασχαλιά επειδή τα άνθη της, σε χρώμα λιλά,μοιάζουν με της πασχαλιάς.Ο Αείλανθος (Ailanthus altissima),Bρωμόδενδρο, λέγετα έτσι λόγω της δυσοσμίας των φύλλων του,τα οποία μοιάζουν με τα φύλλα της Καρυδιάς, γι ' αυτό και το λένε και Βρωμοκαρυδιά.Είναι διαφορετικά είδη φυτών.

7:53 μ.μ.  

Παιδια..ειτε λεγεται βρωμοδεντρο είτε οχι..με καποιο τροπο να γινει σαφές αν το εντομοκτονο το φτιάχνουμε απο τη Μέλια ή απο τον Αείλανθο. Γενικα τα τοπονυμια μονο μπελαδες δημιουργουν..οποτε μονο λατινικα ονοματα !

5:54 μ.μ.  

Πάντως εγώ επέλεξα για την αυλή μας μια Μελια γιατί με χάρηκα πολύ με το σχόλιο του φίλου παραπάνω που λέει ότι προσελκυουν οι καρποί της τον χειμώνα πουλιά. Ναι θα χαρώ πολύ να γίνει στεκη πουλιών και θα κρεμάσω κ μικρά ξυλοσπιτακια κ για επιπλέον τροφή. Να είσαι καλά φίλε μου για αυτό που έγραψες.

11:15 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home